Jadłospis

 Prawidłowe ułożenie jadłospisu dostosowanego do potrzeb żywieniowych Dziecka jest równie ważne jak odpowiedni rozkład zajęć dydaktycznych. Zachowanie właściwych proporcji białek, węglowodanów, tłuszczów i witamin to lokata w dobre zdrowie w dzieciństwie, która zaprocentuje w dorosłym życiu.

 

Zapewniamy trzy smaczne domowe posiłki przygotowywane w całości w naszym przedszkolu w warunkach zgodnych z przepisami i normami zatwierdzonymi przez rejonową stację sanitarną.

                                                     

JADŁOSPIS

 14.10. - 18.10.2019r.

  

 

Poniedziałek 14.10.2019

Śniadanie:  Pieczywo mieszane z masłem, szynka , ogórek papryka ,  kakao/woda

Obiad: Zupa ogórkowa , ziemniaki , pierś z kurczaka, talerz warzyw (marchew, seler naciowy, ogórek , kalarepa ,papryka)  kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Paluch drożdżowy , jabłko, herbata owocowa/woda

 Wtorek 15.10.2019

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku,  pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor,  rzodkiewka, sałata ,seler naciowy , herbata z cytryną/woda

Obiad: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym,  kasza gryczana na sypko ,schab w sosie cebulowym , marchew na gęsto,  kompot wieloowocowy/woda. 

Podwieczorek: Ciastko kruche, kisiel z jabłkiem, herbata owocowa/woda

Środa16.10.2019

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku  , pieczywo mieszane z masłem ,pasta z jaj ze szczypiorkiem , rzodkiewka, ogórek  herbata owocowa/woda

Obiad: Zupa neapolitańska z grzankami, ryż, kurczak w sosie warzywnym , surówka z kapusty pekińskiej  z kukurydzą ,   kompot wieloowocowy/woda   

Podwieczorek: Bułeczka z masłem i  serem żółtym, ogórek, herbata owocowa/woda

Czwartek 17.10.2019

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, dżem , serek topiony pomidor, papryka, kalarepa, seler naciowy dżem , kakao/woda

Obiad: Barszcz czerwony z koperkiem ,  ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej , kompot wieloowocowy/woda.

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe, śliwka ,herbata owocowa/woda

Piątek 18.10.2019

Śniadanie: Kasza manna na mleku , pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką , wędlina drobiowa, dżem ,herbata/woda.

Obiad: Zupa krem z brokułów, makaron z polewą truskawkową , gruszka ,kompot  wieloowocowy/woda.

Podwieczorek: Serek waniliowy , owoc , herbatka /woda.

 

Lista alergenów: mleko krowie, jaja, ryby, skorupiaki ,zboża zawierające gluten(pszenica, owies, jęczmień, żyto), orzechy drzewne (laskowe,włoskie,nerkowca,makadamia,pekan,pistacjowe,brazylijskie,migdały), orzeszki ziemne, soja, seler, sezam, gorczyca, łubin, mięczaki, dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniu >10 mg/kg lub >10mg/l

   

   Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

  

 

 

Numery kont

OPŁATA ZA ŻYWIENIE
08 8001 0005 2001 0008 0103 0001

OPŁATA ZA POBYT
78 8001 0005 2001 0008 0103 0002

WPŁATY NA RADĘ RODZICÓW
54 1160 2202 0000 0002 3331 7812

Kontakt

Przedszkole nr 10 Leśne Skrzaty w Otwocku

ul. Kochanowskiego 6
05-400 Otwock

e-mail: przedszkole10@gmail.com    
Telefon:     22 779 37 12
Faks:     Fax 22 779 37 12

    © 2019 Przedszkole Leśne skrzaty